Nyheter

A Woman's Place - Asynjor och The Local

Nyhetssajten The Local intervjuade Asynjors grundare Ann-Sofie och Margareta under Almedalsveckan i Visby. Jämlikhet var ett återkommande tema under veckan, vilket The Local har tagit vara på och pratat med flera personer som kontinuerligt jobbar med att Stockholm kommer fortsätta vara 'A Woman's Place'.

Asynjor förklarar sin utbildningsplattform och diskuterar hur kvinnor kan hjälpa varandra. Dessutom får Ann-Sofie och Margareta sällskap av Agnes Björn från Plan International Sweden, HSB Göteborg, Volvo, Svenska polisen,  Chalmers universitet och Christer Modig på MTG Radio. In och lyssna!

AsynjorAlmedalenPanel

 

NWT 20180703-page-001

Almi hyllas som gott exempel - Almedalen 2018

Under Asynjor Invests seminarie i Almedalen lyftes Almi Invest, och framförallt deras arbete i Värmland, som det goda exemplet på hur kvinnor tar allt mer plats i näringslivet.

Vi tackar för en fantastisk vecka, och tveklöst ett av Almedalens viktigaste seminarie!


 

Asynjor Invest i Almedalen

Asynjor Invest kommer befinna sig hela veckan under Almedalen i Visby. Den 3 juli har vi ett seminarie för att diskutera hur dagens innovationssystem stöder unga affärskvinnor, och om det bidrar till ökad jämställdhet inom entreprenörsskap och investeringar.

 

Hoppas vi ses klockan 10.30 i Monicas Trädgård på Rosas Café, S:t Hansgatan 22 i Visby.

Artikel NW 20180425_utbildar kvinnor till riskkapitalister-1

Utbildar kvinnor till riskkapitalister

I april skrev Nya Wermlands-Tidningen ett uppmärksammat reportage om Asynjors Invest utbildningar runt om i landet. Som tidningen skriver är vår utbildning unik i Sverige, och därför är vi väldigt glada att fler städer får tillgång till utbildningen och även att starta upp intressebolag.


 

Extrainsatt fördjupningsutbildning

Tillsammans med Kristina Fahl ägnar vi en eftermiddag åt att fördjupa vår kunskap om investeringar i entreprenörsföretag. En påbyggnadskurs om hur det fungerar i praktiken, som vässar oss i mötet med bolag som söker kapital. 

kurs

 

AsynjorDIuppslag

Kvinnors kapital ger bolagen syre

"Nystartade Asynjor Invest utbildar kvinnor i att investera - och därmed ta makten över sitt kapital. Deltagarna inbjuds efter utbildningen att investera tillsammans i ett samägt bolag..."

 

Läs hela reportaget om Asynjors arbete från Dagens Industri 10/1-18


 

2017

Asynjor Invest ser tillbaka på ett fantastiskt 2017 då 40 kvinnor har genomfört diplomutbildningen "Ta makten över ditt eget kapital" och därefter diplomerats till Asynjor. Grattis!

 

Två nya bolag har bildats; Asynjor Eld och i dagarna även Asynjor Jord. Eld drivs nu vidare av en grupp kreativa, kompetenta och entusiastiska kvinnor där man tillsammans värderat och investerat i tre spännande företag. Jord ligger i startgroparna för att välja styrelse och sätta upp sin verksamhet. Båda bolagens syfte är att investera och utveckla verksamhter där Asynjorna bidrar med erfarenhet och kapital.

 

Asynjor Invests mission är att öka möjligheterna för ett jämställt samhälle och skapa en ny samhällsstruktur med bättre och sundare finansieringskultur som är långsiktigt hållbar. Utbildning, investeringar och opinionsbildning är våra verktyg för att snabba på utvecklingen.

 

Detta har hänt under året:

Välkommen att dela ett nytt år tillsammans med Asynjorna!

© Design: Amanda Pettersson AB 2017