Nyheter

Artikel NW 20180425_utbildar kvinnor till riskkapitalister-1

Utbildar kvinnor till riskkapitalister

I april skrev Nya Wermlands-Tidningen ett uppmärksammat reportage om Asynjors Invest utbildningar runt om i landet. Som tidningen skriver är vår utbildning unik i Sverige, och därför är vi väldigt glada att fler städer får tillgång till utbildningen och även att starta upp intressebolag.


 

Extrainsatt fördjupningsutbildning

Tillsammans med Kristina Fahl ägnar vi en eftermiddag åt att fördjupa vår kunskap om investeringar i entreprenörsföretag. En påbyggnadskurs om hur det fungerar i praktiken, som vässar oss i mötet med bolag som söker kapital. 

kurs

 

AsynjorDIuppslag

Kvinnors kapital ger bolagen syre

"Nystartade Asynjor Invest utbildar kvinnor i att investera - och därmed ta makten över sitt kapital. Deltagarna inbjuds efter utbildningen att investera tillsammans i ett samägt bolag..."

 

Läs hela reportaget om Asynjors arbete från Dagens Industri 10/1-18


 

2017

Asynjor Invest ser tillbaka på ett fantastiskt 2017 då 40 kvinnor har genomfört diplomutbildningen "Ta makten över ditt eget kapital" och därefter diplomerats till Asynjor. Grattis!

 

Två nya bolag har bildats; Asynjor Eld och i dagarna även Asynjor Jord. Eld drivs nu vidare av en grupp kreativa, kompetenta och entusiastiska kvinnor där man tillsammans värderat och investerat i tre spännande företag. Jord ligger i startgroparna för att välja styrelse och sätta upp sin verksamhet. Båda bolagens syfte är att investera och utveckla verksamhter där Asynjorna bidrar med erfarenhet och kapital.

 

Asynjor Invests mission är att öka möjligheterna för ett jämställt samhälle och skapa en ny samhällsstruktur med bättre och sundare finansieringskultur som är långsiktigt hållbar. Utbildning, investeringar och opinionsbildning är våra verktyg för att snabba på utvecklingen.

 

Detta har hänt under året:

Välkommen att dela ett nytt år tillsammans med Asynjorna!

© Design: Amanda Pettersson AB 2017