Nyheter

asynjor-superentreprenorerna

Asynjor Invest gästar Superentreprenörerna 

Monica och Margareta gästar podcasten Superentreprenörerna och pratar om hur pengar, och därmed investeringar, är makt samt vikten av jämställda styrelser. Men även hur de som investerare och hur Asynjors bolag tänker när de går in med kapital i olika bolag.


 

Fullsatt under Asynjors seminarium i Almedalen

Kvinnors kapital och investeringar utanför Stureplan är ett ämne som berör och engagerar många. Det blev extra tydligt under det seminarium Asynjor ordnade under Almedalsveckan i Visby. Rosas Trädgård på St Hansgatan blev fullsatt.

 

Frågor som lyftes var bland annat hur viktigt det är för startups att välja rätt pengar och se till att få in kompetens och engagemang från investerare i sina bolag och hur nätverk som Asynjor Invest kan koppla ihop kompetens och kapital från hela Sverige.

 

Panelen diskuterade även hur viktiga startups innovationer är för både samhället och de stora svenska bolagen, samt vikten av att göra sin hemläxa både innan en söker investeringar och innan en investerar.

Margareta Neld och Monica Hedberg från Asynjor Invest.
Anna Lundmark Lundbergh, VD, Almi Företagspartner Värmland, Marie Wall, startupansvarig, Näringsdepartementet och moderator Petra Lindgren Egenföretagare, moderator No Worries Communication.
Miriam Nilsson, medgrundare gotländska startupföretaget Wavy och moderator Petra Lindgren Egenföretagare, moderator No Worries Communication.
Klara Adolphson, chef erbjudande digitalt ledarskap PWC, Miriam Nilsson, medgrundare gotländska startupföretaget Wavy och moderator Petra Lindgren Egenföretagare, moderator No Worries Communication.

 

Asynjor Invest i Almedalen 2019

De hundrade gör skillnad - kvinnliga investerare utanför Stureplan

 

När kvinnor från hela landet samlas i nätverk för att investera, ta makten över sitt eget kapital och bidra med kompetens - påverkar det startupscenen utanför Stureplan?

 

Välkomna den 2 juli 2019 10.30-11.30 till S:t Hansgatan 22 i Visby, önskar vi på Asynjor Invest, Monica Hedberg, Margareta Neld & Ann-Sofie Olsson

Panelen
Marie Wall, startupansvarig, Näringsdepartementet
Miriam Nilsson, medgrundare gotländska startupföretaget Wavy
Klara Adolphson, chef erbjudande digitalt ledarskap PWC
Anna Lundmark Lundbergh, VD, Almi Företagspartner Värmland
Monica Hedberg, projektchef, Uppsala Innovation Centre

 

Moderator 

Petra Lindgren Egenföretagare, moderator No Worries Communication 

 


 

Asynjor direkt

Asynjor Invest i Danderyds Nyheter

Läs mer om Asynjor Invest och det arbete vi gör i senaste numret av Danderyds Nyheter. (26 jan-1 feb 2019)


 

A Woman's Place - Asynjor och The Local

Nyhetssajten The Local intervjuade Asynjors grundare Ann-Sofie och Margareta under Almedalsveckan i Visby. Jämlikhet var ett återkommande tema under veckan, vilket The Local har tagit vara på och pratat med flera personer som kontinuerligt jobbar med att Stockholm kommer fortsätta vara 'A Woman's Place'.

Asynjor förklarar sin utbildningsplattform och diskuterar hur kvinnor kan hjälpa varandra. Dessutom får Ann-Sofie och Margareta sällskap av Agnes Björn från Plan International Sweden, HSB Göteborg, Volvo, Svenska polisen,  Chalmers universitet och Christer Modig på MTG Radio. In och lyssna!

AsynjorAlmedalenPanel

 

NWT 20180703-page-001

Almi hyllas som gott exempel - Almedalen 2018

Under Asynjor Invests seminarie i Almedalen lyftes Almi Invest, och framförallt deras arbete i Värmland, som det goda exemplet på hur kvinnor tar allt mer plats i näringslivet.

Vi tackar för en fantastisk vecka, och tveklöst ett av Almedalens viktigaste seminarie!


 

Asynjor Invest i Almedalen

Asynjor Invest kommer befinna sig hela veckan under Almedalen i Visby. Den 3 juli har vi ett seminarie för att diskutera hur dagens innovationssystem stöder unga affärskvinnor, och om det bidrar till ökad jämställdhet inom entreprenörsskap och investeringar.

 

Hoppas vi ses klockan 10.30 i Monicas Trädgård på Rosas Café, S:t Hansgatan 22 i Visby.

Artikel NW 20180425_utbildar kvinnor till riskkapitalister-1

Utbildar kvinnor till riskkapitalister

I april skrev Nya Wermlands-Tidningen ett uppmärksammat reportage om Asynjors Invest utbildningar runt om i landet. Som tidningen skriver är vår utbildning unik i Sverige, och därför är vi väldigt glada att fler städer får tillgång till utbildningen och även att starta upp intressebolag.


 

Extrainsatt fördjupningsutbildning

Tillsammans med Kristina Fahl ägnar vi en eftermiddag åt att fördjupa vår kunskap om investeringar i entreprenörsföretag. En påbyggnadskurs om hur det fungerar i praktiken, som vässar oss i mötet med bolag som söker kapital. 

kurs

 

AsynjorDIuppslag

Kvinnors kapital ger bolagen syre

"Nystartade Asynjor Invest utbildar kvinnor i att investera - och därmed ta makten över sitt kapital. Deltagarna inbjuds efter utbildningen att investera tillsammans i ett samägt bolag..."

 

Läs hela reportaget om Asynjors arbete från Dagens Industri 10/1-18


 

2017

Asynjor Invest ser tillbaka på ett fantastiskt 2017 då 40 kvinnor har genomfört diplomutbildningen "Ta makten över ditt eget kapital" och därefter diplomerats till Asynjor. Grattis!

 

Två nya bolag har bildats; Asynjor Eld och i dagarna även Asynjor Jord. Eld drivs nu vidare av en grupp kreativa, kompetenta och entusiastiska kvinnor där man tillsammans värderat och investerat i tre spännande företag. Jord ligger i startgroparna för att välja styrelse och sätta upp sin verksamhet. Båda bolagens syfte är att investera och utveckla verksamhter där Asynjorna bidrar med erfarenhet och kapital.

 

Asynjor Invests mission är att öka möjligheterna för ett jämställt samhälle och skapa en ny samhällsstruktur med bättre och sundare finansieringskultur som är långsiktigt hållbar. Utbildning, investeringar och opinionsbildning är våra verktyg för att snabba på utvecklingen.

 

Detta har hänt under året:

Välkommen att dela ett nytt år tillsammans med Asynjorna!

© Design: Amanda Pettersson AB 2017